Produse Feng Shui din Malaezia (pe www.feng.shui.ro)

vineri, 4 octombrie 2013

4 octombrie Ziua Mondiala a Zambetului

10 lucruri pe care nu le stiai despre zambit

Conform wikipedia, Ziua Zambetului se sarbatoreste in fiecare an in prima vineri din luna octombrie.

Aceasta zi a fost "inventata" de catre artistul Harvey Ball care este si designerul care a desenat si promovat Smiley-ul. Acesta s-a nascut in Worcester, Massachusetts.

Prima oara Ziua Zambetului a fost celebrata in anul 1999 si de atunci se sarbatoreste in fiecare an.

In 2001, anul in care a murit Harvey Ball, a fost fondata in memoria artistului fundatia Harvey Ball World Smile Foundation.

Sloganul acestei fundatii fiind: "improving this world, one smile at a time."
In acelasi timp astazi este si Ziua Mondiala a Animalelor.

Iata si cateva lucruri pe care nu le stiai despre zambit pe care le-am aflat de pe site-ul completelyyou.com:

1. Zambetul are beneficii medicale
Se spune ca atunci cand zambesti pui in functiune 17 muschi faciali. Iar daca te pui pe ras asa cum se cuvine iti antrenezi si muschii abdominali in acelasi timp. Cel mai frumos exercitiu din lume.

2. Doar oamenii pot zambi

Nu este minunat sa stii ca doar tu poti zambi si ca nicio alta fiinta de pe fata Pamantului nu poate? Si atunci de ce stai incruntat? Zambeste!

3. Femeile zambesc mai des
O femeie zambeste de 62 de ori pe zi pe cand un barbat doar de 8 ori. Acesta este evident un studiu.

4. Sunt 19 feluri de a zambi

Oamenii de stiinta au studiat zambetul si au ajuns la concluzia ca sunt 19 situatii in care un zambet se naste. Exista insa si doua categorii mari: zambetul natural si sincer si cel fals. Atunci cand zambim din inima se vede si in ochi deoarece acestia transmit acest lucru daca suntem atenti.

5. Oamenii care zambesc sunt mai frumosi
De parca ar fi fost nevoie de un studiu sa stim asta. Probabil ca nu, insa oamenii de stiinta de la Universitatea Aberdeen din Scotia au luat la intrebari mai multi barbati si au ajuns la concluzia ca acestia le considerau pe femeile care zambeau mult mai atragatoare si mai tinere.

6. Zambetul elibereaza endorfine

Cat se poate de evident, atunci cand zambesti corpul elibereaza endorfine. Hormonii fericirii asa cum li se spune in popor.

7. Scapi de raceala daca zambesti
Atunci cand zambesti si esti fericit poti trece mai usor peste o raceala. Sau cel putin asa spun oamenii de stiinta. Endorfinele ajuta pentru a combate raceala.

8. Zambetul prelungeste viata

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Illinois au ajuns la concluzia ca oamenii fericiti care zambesc mult isi pot prelungi viata cu cativa ani buni, 7 la numar.

9. Oamenii care zambesc mult au o casnicie mai fericita
Cativa profesori de la Universitatea DePauw din Indiana au facut un studiu prin care au demonstrat ca familiile care zambesc mult sunt mai fericitet. Stresul se elibereaza usor si atunci certurile sunt evitate mai usor.

10. Zambetul e contagios

In urma unui studiu efectuat in Suedia, voluntarii la studiu au spus ca le este foarte greu sa se abtine din zambit atunci cand ii vad pe altii ca zambesc in jurul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu